• Vrijwilligerswerk

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of Corporate Social Responsibility hoort er in deze tijd gewoon bij. Je moet wat doen voor de gemeenschap. Dat draagt bij aan het imago van een organisatie. Mogelijk levert het niet direct iets op maar dat is ook niet de bedoeling ervan. Het gaat veel meer om de lange termijn visie. Quick wins moeten op een andere wijze worden gerealiseerd. Onderstaand een overzicht van de activiteiten die ik naast mijn werk doe. Het betreft veel projecten in de culturele of politieke sfeer waar budgetten nu eenmaal schaars zijn. 

 • Moderne dans in Enschede

  De vooropleiding theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark is de enige erkende dans vooropleiding in Enschede. In de loop der jaren heb ik voor hen diverse korte films gemaakt ten behoeve van de facebookpagina van deze opleiding. Uiteraard met de bedoeling om danstalent te informeren over de mogelijkheden die er zijn bij deze opleiding. 

 • Twents Jeugd Symfonie Orkest

  Presentatie door Ank Bijleveld Schouten en ondergetekende

  Op 1 juli 2013 vond een benefietconcert plaats verzorgd door het Twents Jeugd Symfonie Orkest in samenwerking met de Vereniging Hof van Twente Kiev Pechersk. Tijdens deze avond werd een veiling georganiseerd onder leiding van Commissaris van de Koning, Ank Bijleveld – Schouten en ondergetekende. De totale opbrengst van de veiling en de opbrengst van de kaartverkoop oversteeg € 10000,–. Dit geld is aangewend voor een kinderziekenhuis en een school in Kiev. 

  In de aanloop naar dit concert heb ik een bijdrage geleverd aan de opzet en uitvoering van het communicatieplan.

  Het Twents Jeugd Symfonie Orkest is een broedplaats voor muzikaal talent uit Twente. Jaarlijks wordt er een auditie gedaan voor muzikaal talent verbonden aan zowel gemeentelijke als particuliere muziekscholen.

  Zoals wel vaker het geval is kan het TJSO wel enige financiële steun gebruiken. Daarom is het voor bedrijven en instellingen uit Twente te overwegen om het TJSO uit te nodigen om hun evenementen (seminars, congressen, jubilea) op te luisteren met een optreden van het TJSO. 

  Een ding is zeker; als u een keer een concert van het TJSO bezoekt, zult u onder de indruk zijn van dit orkest. Ik heb in ieder geval zelden zo een geweldige combinatie van talent, discipline en plezier mogen aanschouwen.

 • Kunst in het Volkspark

  Kunst in het Volkspark werd in 2016 voor de 23ste keer georganiseerd. Naast het podium voor het Nederlands Symfonie Orkest komt er een tweede podium, namelijk dat van Stage X. Op dit podium treedt jong muziek- en danstalent op van gerenommeerde instituten in Enschede zoals Artez Conservatorium, Kaliber Kunstenschool en de vooropleiding theaterdans van het Stedelijk Lyceum Kottenpark.

  Met enige trots mag ik melden dat ik de initiatiefnemer ben van dit extra podium. 

  Met dit podium probeert Stage X samen met de eerder genoemde organisaties dit talent de gelegenheid te bieden zich te presenteren.